Redovna godišnja skupština

U utorak, 13. veljače 2024. godine u prostorijama Češkog narodnog doma u Zagrebu od 18:00 sati održana je 28. redovna skupština Matice slovačke Zagreb (u daljnjem tekstu – Matica), kojoj je nazočilo 40 članova.

Skupštinu je otvorio i vodio predsjednik Matice Zlatko Jevak koji je pozdravio prisutne članove. Predsjednik se ukratko osvrnuo na prošlogodišnja događanja koja je Matica organizirala i u kojima je sudjelovala. Posebno je istaknuo sudjelovanje Matice na manifestaciji Matice slovačke u Markovcu Našičkom pod nazivom 24. večeri Polesnjaka (krumpirovih palačinki) u Markovcu te sudjelovanje na gastronomskoj i kulturnoj manifestaciji Dan nacionalnih manjina Grada Zagreba. U sklopu literarne i likovne sekcije Matice organizirala je tečajeve slikanja i kreativne radionice izrade uskrsnih jaja od perlica i šaranih pisanica, adventski koncert te druge manifestacije.

Matica slovačka u Zagrebu svake je godine u svom programu imala planirano studijsko putovanje u Slovačku te predstaviti svoj rad i aktivnsoti matičnoj domovini. Ove godine nam je u planu posjetiti Bratislavu, Trnavu, Nitru. Nakon službenog dijela svi prisutno ostali su kratko na druženju i planiranju sledečeg sastanka prije Uskrsa kada planiramo imati veliku izložbu pisanica i radova naših članova.