Kreativna radionica Uskršnjih pisanica

Proljeće se brzo približava a s njim i proljetni praznici – Uskrs. Tradicionalni Uskrs u gotovo svakoj zemlji uključuje jaja koja se ukrašavaju različitim tehnikama. Pred nadolazeće uskrsne blagdane Matica slovačka Zagreb organizirala je kreativnu uskrsnu radionicu u sklopu likovno-literarne sekcije na kojoj su članice Matice učile kako ukrasiti jaja perlicama, odnosno opletjeti jaje žicom ili oslikati jaja akrilnim bojama. Pritom je svaki od sudionika u isto vrijeme razvijao svoje umjetničke sposobnosti i svi su se dobro zabavili. Kreativna radionica održana je pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske 31. ožujka 2023. godine u Češkom narodnom domu u Šubićovoj 20.

U pauzi sudionici su uživali u ukusnim kolačima koje je i ovoga puta pripremila Ana Jevak. Dvanaest polaznika kreativne radionice bilo je zadovoljno svojim kreacijama, iako su imali vrlo težak zadatak, ali barem su isprobali nove tehnike ​​ukrašavanja jaja  te su se svi uvjerili da je ručni rad sa pisanicama prilično težak, ali zanimljiv i vrlo kreativan .

Matica slovačka Zagreb 4. travnja 2023. priprema izložbu pisanica na kojoj će polaznici kreativne radionice izložiti svoje radove zajedno s pisanicama iz Slovačke.